Geen categorie

WIJ GAAN FAIR – Henna Kersenhout

WIJ GAAN FAIR!⁣⁣
⁣⁣
Met Wij Gaan FAIR delen we duurzame ontdekkingen in de huiskamers van Nederland. Samen met professionals en de Alumni Community onderzoeken we duurzame mode en cultureel erfgoed. Hoe verhouden deze twee begrippen tot elkaar en wat kunnen wij hiervan leren? Een reis in de tijd naar culturele tradities in de hoop dat we daar duurzame lessen uit kunnen halen en dit kunnen hergebruiken in het heden en de toekomst. We gaan – online – in gesprek met duurzame labels en influencers om verschillende invalshoeken te belichten. Met als afsluiting een internationale ambachtsreis naar Marokko met geselecteerde young professionals en een aantal leden van de alumni community. ⁣⁣
⁣⁣
Ontmoet Projectmedewerker Henna Kersenhout:⁣⁣


‘Mijn naam is Henna Kersenhout en mijn liefde voor duurzame mode begon al heel vroeg. Als jong meisje had ik een kleine obsessie, en dat was wel de kledingkast van mijn tante het jongste zusje van mijn moeder. Haar kast was een walhalla voor mij, en ik dacht waarom zelf kopen als ik kan lenen van mijn tante. Ze had prachtige kledingstukken in haar kast die je bij de vaste winkelketens niet zomaar vond. En zonder dat je het weet ben je duurzaam bezig. Daar is mijn liefde begonnen voor vintage jurken. Ik probeer altijd wel een jurk te scoren die niemand heeft. Daarom vind ik vintage shoppen zo leuk. Laat mij los in de snoepwinkel met vintage kleding stukken en je bent mij kwijt.⁣