Geen categorie

WIJ GAAN FAIR – Meryem Hammiche

WIJ GAAN FAIR!

Met Wij Gaan FAIR delen we duurzame ontdekkingen in de huiskamers van Nederland. Samen met professionals en de Alumni Community onderzoeken we duurzame mode en cultureel erfgoed. Hoe verhouden deze twee begrippen tot elkaar en wat kunnen wij hiervan leren? Een reis in de tijd naar culturele tradities in de hoop dat we daar duurzame lessen uit kunnen halen en dit kunnen hergebruiken in het heden en de toekomst. We gaan – online – in gesprek met duurzame labels en influencers om verschillende invalshoeken te belichten. Met als afsluiting een internationale ambachtsreis naar Marokko met geselecteerde young professionals en een aantal leden van de alumni community.

Ontmoet Projectmedewerker Meryem Hammiche:

Duurzaamheid is mij niet onbekend. Mijn ouders hebben mij dit vanaf kleins af met de paplepel ingegoten. Als klein meisje ging ik altijd samen met mijn vader alle vintage markten af in Nederland en kochten we de mooiste vintage parels. Mijn ouders hebben mijn altijd meegegeven om goed na te denken waarom ik iets wilde kopen en of het nodig of effectief was. Als 5de kind van 6 kinderen was het heel normaal om zo nu en dan elkaar kleding door te geven. Er goed en netjes uitzien was echt heel belangrijk in ons gezin. Mijn moeder die was altijd bezig met het ontwerpen en het maken van nieuwe kleding. Moeders bewaarde haar kleding en dierbare spullen al heel zorgvuldig. Mijn vader was altijd op zoek naar de mooiste parels op vintage markten. De geur en de beleving is mij nog goed bijgebleven.

Het is ontzettend jammer dat wij met fast fashion de connectie met waardevolle spullen verloren zijn. Ik wil met ‘wij gaan fair’ de connectie weer maken.