Geen categorie

WIJ GAAN FAIR – Sheniva Wijnerman

WIJ GAAN FAIR!⁣

Met Wij Gaan FAIR delen we duurzame ontdekkingen in de huiskamers van Nederland. Samen met professionals en de Alumni Community onderzoeken we duurzame mode en cultureel erfgoed. Hoe verhouden deze twee begrippen tot elkaar en wat kunnen wij hiervan leren? Een reis in de tijd naar culturele tradities in de hoop dat we daar duurzame lessen uit kunnen halen en dit kunnen hergebruiken in het heden en de toekomst. We gaan – online – in gesprek met duurzame labels en influencers om verschillende invalshoeken te belichten. Met als afsluiting een internationale ambachtsreis naar Marokko met geselecteerde young professionals en een aantal leden van de alumni community. ⁣

Ontmoet Projectmedewerker Sheniva Wijnerman:⁣

“Secondhand clothing voor wat? Kleren eeuwig bewaren, waarvoor?” Waren altijd mijn woorden. Sustainability was voor mij totaal niet relevant want fast fashion stond altijd hoog in het vaandel. Zara, H&M en Bershka deden het al helemaal voor me. Van mijn moeder kreeg ik altijd preken als; “je bent echt niet zuinig met je kleding”. “Kijk dat vestje dat we samen hebben gekocht, ik draag hem nu voor de tweede keer, gloednieuw, waar is die van jouw?” (Inmiddels zo versleten dat ik hem als poetsdoek kom gebruiken zowat). Mind you, we waren toen zo’n 5 jaar verder en aan haar vest zat nog nét geen prijskaartje). Hoe ouder ik werd hoe meer ik besefte dat dit gedrag van kopen als een gek en de nieuwste modetrends te volgen leuk was voor t oog, maar daar bleef het bij. Tot ik op een dag voor een festival opzoek was naar een Army jacket waardoor iemand mij tipte om naar een vintage winkel te gaan, want daar zou ik ze zeker vinden. At that very moment I was sold!