News

DOC Vivienne Westwood

AMSTERDAM FASHION COLLEGE MEETS IDFA @ PODIUM MOZAÏEK

IDFA

Wij zijn vereerd om de aftertalk van de documentaire ‘Westwood: Punk, Icon, Activist. te verzorgen over ‘mode & identiteit’ namens Amsterdam Fashion College.
De documentaire is een portret van de flam-boyante, inmiddels 77-jarige en nog steeds actieve modeontwerper Vivienne Westwood, die tegenwoordig ook van zich laat horen als klimaatactivist.

WANNEER •
Donderdag 22 november 2018

WAAR •
Podium Mozaïek

TIJD •
19.00 – documentaire Vivienne Westwood
20.30 – aftertalk ‘Mode & Identiteit’ – AFC

TICKETS •
https://www.idfa.nl/…/0812fa7f-…/westwood-punk-icon-activist

PANELLEDEN AFTERTALK:

Aftertalk ‘Mode & Identiteit’ met…

Hatice, 32 lentes jong, geboren & getogen in Amersfoort. Creatieve ondernemer met liefde voor eerlijke mode, zaken en mensen. In een notedop over mij: modeliefhebber, globetrotter, observeerder en dromer. En dit is mijn manier om geluk te vinden.

‘Vanuit mijn idealen ging ik rechten studeren en ik heb nooit spijt gehad van deze keuze. Terwijl ik worstelde met mijn masterscriptie over de ‘onafhankelijke rechterlijke macht versus het recht op een eerlijk proces in Turkije’, had ik de wens om eerlijke sieraden te maken met zuivere edelstenen om een statement te maken tegen fast fashion.

Vol enthousiasme en gedrevenheid om eerlijke sieraden in een steeds veranderende mode-industrie te maken, met als ultiem doel om de wereld een beetje mooier te maken.’

IDFA

 

Aftertalk ‘Mode & Identiteit’ met…

Mijn naam is Sofia Sabbar (22), ambassadeur van Amsterdam Fashion College en de oprichter van Zovia Steen. Zovia Steen is een Nederlands kledingmerk voor jongeren die zich doormiddel van mode over bepaalde maatschappelijk misstanden willen uiten. De collecties die ik ontwerp zijn geïnspireerd door verschillende maatschappelijk/sociale problemen, waarbij hen verhaal centraal staat. D.m.v. mode, foto en videografie probeer ik als bruggenbouwer de kloof tussen mensen te verkleinen, stereotypen af te breken en respect voor andermans leefwijze te promoten.

IDFA

 

Aftertalk ‘Mode & Identiteit’ met…
 
Sioejeng (27) – All-round creative en activist.
Waar vanaf jongs af haar creatieve ontwikkeling een dagelijkse bezigheid was en deze enorme passie langzaam aan gedoofd werd door verwachtingen uit haar cultuur en maatschappij, besloot Sioejeng Tsao dit veilige leven op te geven om terug te trekken naar de grote stad om haar eigen unieke stijl (verder) te ontwikkelen en een bijna verloren droom als kunstenaar waar te maken!
IDFA