News online campagne

BLUE MONDAY

Who’s Your Blue: Omdenken van Blue Monday

Blue Monday, de derde maandag van januari, wordt door velen beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar. Toch willen we deze dag een nieuwe betekenis geven. In plaats van ons te laten onderdompelen in gevoelens van somberheid en neerslachtigheid, willen we de gelegenheid gebruiken om verbinding en begrip te creëren. “Who’s Your Blue” is onze nieuwe aanpak om het stigma van Blue Monday te doorbreken en te transformeren naar een dag van gezamenlijke steun en begrip.

De term “blue” wordt vaak geassocieerd met gevoelens van verdriet, eenzaamheid en melancholie. Een gevoel dat velen van ons kennen, vooral in de wintermaanden. Met “Who’s Your Blue?” willen we deze gevoelens van ‘blueness’ delen en erkennen dat we allemaal momenten kennen waarop we ons overweldigd of neerslachtig voelen. Het is een uitnodiging om open te zijn over onze emoties en om onze kwetsbaarheden te delen in een sfeer van wederzijdse steun en begrip.

Op Blue Monday, in plaats van de dag te vermijden of te proberen te negeren, streven we ernaar om bewust de connectie aan te gaan met onze eigen emoties en die van anderen. We kunnen ons afvragen: “Wie is jouw blue vandaag? Wat maakt je verdrietig, eenzaam of overweldigd?” Door deze vragen te stellen en belangstelling te tonen voor elkaars blauwe momenten, kunnen we een gemeenschappelijke empathie creëren en een sfeer van solidariteit opbouwen.

Onze online campagne start op maandag 15 januari vanaf 12:00 via onze social media kanalen. Vanaf deze week maken we ook onze trainingsprogramma bekend!