News

INTERVIEW CAMPAGNE MODEL: FATIMA

Wat betekent mode in jouw leven?

 

Mode betekent voor mij geïnspireerd raken door diverse stijlen, kleuren en vormen. Daar maak ik vervolgens een eigen stijl van en ik denk graag out of the box. Het mooiste aan mode vind ik de manier waarop je met kleding verhalen kan vertellen, jouw identiteit kan laten zien en hoe je je van binnen voelt kan uiten.

 

Hoe was jouw reis naar het ondernemerschap?

 

Mijn reis was niet makkelijk. Ik moest stoppen met school en werk, omdat ik ziek werd. Tijdens mijn ziekteperiode ben ik op zoek gegaan naar dingen die mij gelukkig maakten en zo ben ik langzamerhand de modewereld ingerold. Ik deed af en toe modellenwerk en ik had een passie voor mode. Vooral het creëren en anders durven te zijn trok mij enorm en daar wilde ik iets mee doen. Ik wilde op zoek gaan naar verhalen en deze vertalen naar kleding. Tijdens mijn reis ben ik een aantal mooie en inspirerende mensen tegengekomen die mij hebben geholpen om mijn doelen bereiken. Ik geloof heel erg in wilskracht. Schrijf jouw dromen en doelen op, geloof daarin en geloof vooral in jezelf. Met een positieve mindset en geloven in jezelf creëer je ruimte voor groei. Het is soms keihard vallen, weer opstaan en doorgaan. Ik doe wat ik leuk vind, maar het is niet makkelijk als je fysiek niet heel sterk staat. Elke dag is een uitdaging en strijden voor datgene wat mij gelukkig maakt. En dat is bezig zijn met creëren, verhalen vertellen en deze beelden vastleggen. Dit gaat mij goed af en ik ben dankbaar voor alle mooie kansen die ik krijg.

 

Hoe belangrijk is kunst in jouw werk als stylist?

 

Kunst vertelt verhalen. Net zoals ik dat doe met mode. De vormen en kleuren die ik zie in kunst inspireren mij. Met elke stylingopdracht ga ik op zoek naar het verhaal achter de individu, merk of organisatie. Wat wil iemand vertellen of uitstralen? Met die gedachte ga ik aan de slag met het combineren van de juiste kleuren en vormen die aansluiten.

 

 

Wat heeft het meeste impact op jou gehad bij het maken van de keuze om ondernemer te worden?

 

Ik ben van nature een bezige bij. Helaas kon ik door mijn ziekte geen fulltimebaan of studie volgen. Maar ik geloof erin dat je iets negatiefs altijd kan omzetten in iets positiefs. Denken in oplossingen en niet in belemmeringen. Het is niet altijd even makkelijk geweest, omdat er regelmatige toffe opdrachten voorbijkomen. Echter heb ik geleerd om het stap voor stap te doen en gas terug te nemen wanneer mijn lichaam dit nodig heeft. Zo kan ik mijn werk/passie en gezondheid in balans houden. Als zelfstandig styliste kan je je eigen dagen en tijden inplannen en dat is fijn. Ik kies dus voor geleidelijke groei en niet voor het snelle succes ten koste van mijzelf.

 

Wat is jouw advies aan de nieuwe lichting van Amsterdam Fashion College in het Van Gogh Museum?

 

Geeft nooit op, want niks is onmogelijk! En het belangrijkste: geloof in jezelf! Schrijf jouw dromen en doelen op, maar leg de lat niet te hoog voor jezelf. Doe het stap voor stap. Het kan een moeilijke en zware reis worden, maar zoals ik eerder aangaf is wilskracht van essentieel belang. Leer ook van de lessen die je gaandeweg leert en sta stil bij elk succes, hoe klein of groot. Daag jezelf uit, denk in mogelijkheden, reflecteer van tijd tot tijd en accepteer de momenten waarop het even niet gaat zoals gepland. Alles gebeurt met een reden. Herpak jezelf en zet door!