Inspiration

START-UP STORIES

Meryem Hammiche (33):
als moslim vrouw mag ik ook mijn dromen najagen @beautylooksbymeryem

Meryem is hard aan de weg aan het timmeren als imago coach. Bedrijven Beauty Looks By Meryem en Zorgpluscoaching startte ze met een doel voor ogen. Het tegendeel aan de wereld laten zien. “Er schuilt meer achter mij dan het stereotype:
een moslimvrouw. Ook ik mag mijn eigen doelen najagen. Mijn boodschap met Beauty looks by Meryem is om als moslimvrouw met een migratieachtergrond te laten zien dat ik mijzelf niet in hokjes hoef te plaatsen. Ik mag mijn eigen identiteit vormen. Ik hoef me niet aan te passen of mezelf te plaatsen in kaders die al voorgeschreven zijn door de maatschappij. Ik vind het belangrijk dat vrouwen geaccepteerd worden om wie zij zijn. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of waar je in gelooft, een hoofddoek draagt, voller bent of geen haar hebt. Je mag er zijn.”

Hoe gaat het met je nu je deelneemt aan de Alumni Community?

“Goed. De Alumni Community geeft me energie en positiviteit. Ik heb geleerd dat fouten maken een onderdeel is van het
ondernemerschap. Durven risico’s nemen, in plaats van vermijden. Ik zie fouten maken nu als een onderdeel van mijn persoonlijke groei. Ook heeft het Amsterdam Fashion College me meer zelfvertrouwen gegeven als ondernemer. Ik merk dat het ondernemen me nu ook makkelijker af gaat bij opdrachtgevers. Ik geloof in wat ik doe. Ik zie mijn eigen zelfvertrouwen als een stukje zelfliefde en geloof in mijn eigen kunnen en doen zowel privé als zakelijk. Want, als ik niet in
mijzelf geloof, wie zal dat dan wel doen?” Hart voor empowerment en zelfliefde “Mijn geloof speelt een belangrijke rol in
mijn leven, de Islam leert me een goed mens te zijn en respect te tonen voor alles om mij heen. Ik combineer graag mijn religie, fashion en kunst met mijn passie voor schrijven en fotografie. Via mijn Instagram schrijf ik verhalen die gebaseerd zijn op waargebeurde gebeurtenissen. Ik heb een achtergrond als social worker. Ik heb een lange tijd gewerkt in een forensisch centrum, een justitiële inrichting waar ongeveer 90 jongens verbleven in een gesloten omgeving. Mijn werk als maatschappelijkwerker heeft mij op het idee gebracht Zorgpluscoaching te starten. Ik bedenk voor Zorgpluscoaching quotes en schrijf teksten die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling. Ik doe niets liever dan anderen helpen. Motiveren. Mijn gedachten op papier zetten werkt therapeutisch en voelt als bevrijding. Mijn bedrijf geeft me
zoveel voldoening. Ik ben nu bezig met het schrijven van mijn eerste boek. Ik heb nog nooit zo sterk de behoefte gevoeld om mijn verhalen te delen.”

Heb je altijd al een passie gehad voor mode en ondernemen gehad?

“Ik heb het ondernemersbloed van mijn vader. Mijn vader was groot fan van rommelmarkten en vintage meubels. Wanneer hij niet op een rommelmarkt te vinden was, was hij bezig met vrijwilligerswerk. Hij zorgde altijd goed voor anderen. Mijn liefde voor mode heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn ouders gaven, ondanks dat we met een groot gezin van zes kinderen waren, veel om een verzorgd uiterlijk. Mijn moeder ontwierp zelfs haar eigen kleding. Ik keek als klein meisje altijd met fascinatie om mij heen wanneer ik weer eens mee mocht naar een van haar naailessen. Het zelfvertrouwen dat ik nu heb, heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader zei altijd: bied altijd een helpende hand en gun een ander ook wat je jezelf gunt. Dan bereik je het meest. Dit is me goed bijgebleven.”

“Mode is een deel van mijn identiteit. Het is mijn missie om andere vrouwen te inspireren en begeleiden in hun identiteitsontwikkeling.”

Nieuwe kansen

In samenwerking met museum Volkenkunde gaf Meryem tijdens het vijftigjarig jubileum een lezing over het project NEW
LAND – no borders: een indrukwekkende storytelling campagne van het sieradenmerk Stones Stories over de Amazigh
cultuur en de traditionele kaftan.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail